UTBILDA DIG TILL PERSONLIG TRÄNARE

Få ut mer av din utbildning och bli personlig tränare tillsammans med Axelsons PT Education. Träningsbranschen växer och behovet av kompetenta och passionerade tränare ökar!

Har du några frågor?
Skicka fråga
Utbildningsgaranti

Det är få yrken där du kan jobba med dina intressen och dina drömmar. Att arbeta som PT hör nog till undantagen. Är du intresserad av träning, vill hjälpa människor och samtidigt värdesätter frihet och flexibilitet är personlig tränare perfekt för dig. Här på sidan kan du läsa allt om hur du går från start till mål och blir fullt licenserad PT!

Vår prisade PT utbildning är speciellt utformad för dig som jobbar, studerar eller gör något annat under veckorna. Du kan alltså fortsätta med det du gör och utbilda dig samtidigt! När du är klar har du inte bara en PT licens utan du har en unik licens, präglad av högsta kvalité som är väldigt eftertraktad på marknaden.

På vår PT utbildning får du:

 • Sveriges bästa PT utbildning - Gör dig konkurrenskraftig och attraktiv på marknaden.
 • Flexibel utbildning - Du kan arbeta eller plugga samtidigt då utbildningen är på helger.
 • Allt-i-ett lösning - Få din PT licens och alla ackrediteringar du behöver för att börja med en gång.

Tillskillnad från andra utbildningar är våra utbildningar anpassade efter dina behov. Vill du istället läsa vår PT utbildning på heltid kan du läsa om vår intensivutbildning på 5 veckor. Samma kursplan, samma licens men på heltid.

Vill du istället komplettera den här utbildningen på en gång kan du göra det genom att läsa våra paketutbildningar till PT och kostrådigare eller PT och friskvårdsmassör.

Den här utbildningen är uppdelad på 8 helger där du går i skolan fredag eftermiddag till söndag. Utbildningen sträcker sig under sex månader och när du är klar kan du arbeta som PT.

Vår PT utbildning är utformad efter alla de krav som ställs på marknaden idag. Ett nära samarbete mellan Axelsons PT Education och några av Sveriges bästa PTs, lärare och tränare ger dig som vill en möjlighet att påbörja sin praktiska utveckling redan innan kursstart.

Det gör att när du är klar är du utrustad med praktisk och teoretisk erfarenhet som ingen annan utbildning idag erbjuder.

Från1 190 kronor i månaden
Pris 66 125 ,- inkl moms

Nästa start

29.06.2020
Stockholm
Personlig Tränare intensiv
Kursschema
21.08.2020
Jönköping
Personlig Tränare standard
Kursschema
28.08.2020
Stockholm
Personlig Tränare standard
Kursschema
04.09.2020
Östersund
Personlig Tränare standard
Kursschema

Utbildningens längd och plats

Den här utbildningen sträcker sig över 6 månader och ges under 8 helger. Varje helg utgör ett eget studieblock på totalt 21 timmar:

 • Fredag (16-21)
 • Lördag (8-17)
 • Söndag (8-17)

Totalt blir utbildningen 168 timmar lärarledd undervisning och du förväntas även ägna dig åt hemstudier i cirka 300 timmar. Den här utbildningen ges på olika orter och kursplats på din valda ort meddelas minst två veckor innan kursstart.

om du undrar något eller

UTBILDNINGSORTER

Jönköping
Östersund
Stockholm
EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se

Komplett utbildning med alla licenser

Efter att du är klar med din utbildning har du allt som krävs för att börja jobba som PT. Axelsons PT Education och våra utbildningar är godkända av både svenska och internationella organisationer. Det betyder att du inte behöver oroa dig att du måste komplettera något eller att något saknas utan du får en allt-i-ett lösning.

 • PT licens
 • FRISK ackreditering
 • Europe Active ackreditering
 • Medlemskap Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Behövs allt det här?

Ja! Som personlig tränare kommer du arbeta med människor där relationen mellan dig och personen i fråga bygger på tillit. Tillskillnad från andra har vi valt att göra det så lätt som möjligt för dig. Vi har skippat alla krångliga upplägg och erbjuder en allt-i-ett-lösning. Det betyder att vilken utbildning du än väljer får du alltid alla PT licenser och ackrediteringar du behöver.

 • PT licens från Axelsons - Marknadens mest eftertraktade och exklusiva PT licens
 • FRISK ackreditering - Ny svensk licens som många svenska gym numera kräver.
 • Kroppsterapeuternas Yrkesförbund - Bygg förtroende i Sverige och Norden.
 • Europe Active ackreditering - Kvalité och förtroende internationellt.

Bygga ditt varumärke

Vi vet att du själv och dina kunder kan bli din bästa marknadsföring. Därför har vi tagit vår utbildning ett steg längre än alla andra. Förutom att du lär dig hur du blir en fantastisk PT lär du dig även att bygga ditt varumärke som PT.

Vill du ha ett försprång framför alla andra är våra utbildningar precis det du behöver. Vi har lång erfarenhet inom friskvård och delar med oss med den till dig under utbildningen. På utbildningen lär du dig:

 • Försäljning och Marknadsföring
 • Prissättning
 • Varumärkesbyggande

Allt är givetvis anpassat för dig som ska bli PT. Förutom det får du en unik möjlighet att knyta kontakter med andra elever, lärare och experter inom området. Vårt mål är alltid att du ska lyckas för när du gör det gör vi det!

Utbildningens alla delar

Utbildningen ger dig alla nödvändig teoretiska kunskaper inom grundläggande humanbiologi, näringslära, skador och träning samt kommunikation och förändringsarbete och försäljning.

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Biomekanik
 • Träningslära
 • Källkritik och forskningsmetodik
 • Träningsplanering och programkonstruktion
 • Fysisk aktivitet och hälsa
 • Kost- och näringslära
 • Skador och träning
 • HLR
 • Försäljning och marknadsföring
 • Kommunikation och mental träning

Utbildningen ger dig all nödvändig praktisk kunskap som bygger på den teoretiska undervisningen och som ger dig kompetens inom en mängd träningsmetoder och systematisering av dessa.

 • Funktionell anatomi
 • Träningslära i praktiken
  - Uppvärmning
  - Rörlighet
  - Stabilitet
  - Styrka
  - Uthållighet
  - Återhämtning/restitution
 • Personlig tränare - individuell
 • Personlig tränare-liten grupp
 • Tester och mätmetoder
 • Coachning och passningsteknik
 • Sälj

Vid PT utbildningen hålls en kurs i HLR enligt svenska HLR-rådets riktlinjer. Kursen är obligatorisk för att få genomföra examen. Om du under det senaste året (1 år från HLR-kursens datum) genomgått motsvarande utbildning kan du tillgodoräkna dig den genom att skicka in ditt kursbevis.

Den teoretiska tentamen består av ett skriftligt prov. Totalt 80% rätt krävs för godkänt resultat. Du ska uppfylla samtliga kriterier för att få genomföra examensprov.

 1. 80 % närvaro vid undervisningen
 2. Deltagande i och genomförande av HLR-kurs
 3. Betalda utbildningsavgifter

Du har totalt tre (3) försök per tentamen inom två (2) år. Avgiften för en ny tentamen är 1500 SEK.

Praktisk tentamen består av en timmes praktisk granskning per person i träningscentret där personen får olika fall att lösa. Träningsuplägg och genomförande av träningspass bedöms. Totalt 80% rätt krävs för godkänt resultat.

 1. 80 % närvaro vid undervisningen
 2. Deltagande i och genomförande av HLR-kurs
 3. Betalda utbildningsavgifter

Du har totalt tre (3) försök per tentamen inom två (2) år. Avgiften för en ny tentamen är 1500 SEK.

Vad krävs?

En PT licens från Axelsons är en kvalitetsstämpel och för att få den måste du klara vår examination. För att du ska bli godkänd måste följande vara uppfyllt.

Obligatorisk närvaro

Vi kräver 80 % närvaro vid undervisningen för att kunna ta examen. Skulle du inte komma upp till den här närvaron kan du komplettera med närvaro under utbildningar som ges vid kommande tillfällen.

Teoretiskt prov

Examinationen består av en skriftlig tentamen baserad på utbildning och obligatoriska läromedel. Tentamen är uppdelad med flervalsfrågor och essäfrågor. Det krävs totalt 80 % rätta svar för att få godkänt.

Praktiskt prov

Förutom det teoretiska provet har vi ett praktisk prov. Det består av en intervju, analys, programkonstruktion och genomförande av träningsprogram under översyn av en examinator i en träningsanläggning. Du ska kunna förklara och visa hur samtliga moment utförs enligt nationella och internationella riktlinjer.

Väl Godkänt

För betyget VÄL GODKÄNT det vill säga med spetskompetens krävs 95% rätt på både det teoretiska och praktiskt provet.

Hjärt och lugnräddning

Under kursen kommer du ha en kurs i hjärt och lugnräddning. För att få godkänt på examen måste du delta och genomföra HLR-kursen som givetvis ingår i schemat.

Betalning

Betalda utbildningsavgifter.

Det finns flera vägar till Personlig Tränare

Alla våra scheman och liv ser annorlunda ut. Därför har vi på Axelsons PT Education tagit fram olika sätt att bli PT på. Du får samma kompetensen och kursplanen är den samma, det är bara strukturen som skiljer sig.

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Klarna och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.

Från1 190 kronor i månaden
Pris 66 125 ,- inkl moms
Ordinarie pris: 66 125,-
Du sparar: 0,-
Axelsons

Varför välja Axelsons PT Education

Axelsons är unikt i den meningen att ingen i Sverige eller Norden har den erfarenhet kring utbildning inom friskvård som vi har. Den här erfarenheten har vi använt och skapat en ny, modern utbildning i världsklass.

Vi på Axelsons PT Education har utvecklat vår utbildning för att optimera chanserna till en lyckad karriär som PT. Vi vill att du som tränare ska få bra lön och utvecklas inom yrket, öka mervärdet för kunden och bidra till att branschen växer. Genom ett nära samarbete med träningsanläggningar runt om i både Sverige och Norge kan vi koppla ihop dig med din framtida arbetsplats.

Lärare och Föreläsare

Vi kan erbjuda de bästa möjligheterna och den bästa utbildningen tack vare våra lärare och föreläsare. Vi vill att du ska få de bästa möjligheterna till att lyckas därför har vi samlat ihop vad vi anser är det bästa lärareteamet som finns. Du kommer att få lära dig av de bästa lärarna som finns inom: Personlig träning, sjukgymnastik, naprapati, kiroprakti, osteopati, näringsfysiologi och massage.

 • Personlig träning
 • Sjukgymnastik
 • Naprapati
 • Kiroprakti
 • Osteopati
 • Näringsfysiologi
 • Massage

Förutom det kommer du kunna lära dig massor från idrottsmän och -kvinnor samt de bästa fystränarna som finns.

Det är bland annat våra lärare som gör att vi erbjuder en unik utbildning av svårslagen kvalité. All deras kunskap kan du ta del av i intima lektioner där du kan ställa frågor och utnyttja all potential. Du kommer att under utbildningen alltid känna stöd och att du bygger kunskap för att lyckas som PT.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information och för att få svar på dina frågor kring utbildningen och anmälan.

+46 (0)73-236 35 52
info@pteducation.se

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se