Har du vad som krävs för att bli en grym PT?

Har du vad som krävs för att bli en grym PT?

Publisert: 17.12.2020 KL. 05:40
Av: pteducation

Kunskap är grunden för att bli en grym PT. Utan pålitlig och bred kunskap kommer du aldrig bli en riktigt bra personlig tränare. Därför har det aldrig varit viktigare att välja en seriös PT-utbildning. Nya krav från gym, större förväntningar från kunder och större konkurrens är tre väldigt viktiga anledningar till varför du borde välja en seriös utbildning och bli en grym PT på köpet. 

 

Nya krav ifall du vill jobba som PT

Visste du att de flesta stora gymen inför krav på sina personliga tränare på att ha en Frisk-licens? Träningsintresset växer ständigt inte bara i Sverige utan i hela världen och efterfrågan på tränare likaså. Länge har det inte funnits något bra sätt att mäta kompetensen hos en personlig tränare. Kunder har helt enkelt blint fått förlita sig på gymen eller tränarna. Fram tills nu.

Under 2019 lanserades den nationella Frisk-licensen av Friskvårdsföretagen Almega. Det är en oberoende licens där en personlig tränares kompetens säkerställs av en oberoende komité. För att du som PT ska få en licens måste du utbilda dig på en certifierad skola. Skolan måste först godkännas vilket den bara gör om den uppfyller marknadens högsta krav. Licensen ges även bara ett år i taget för att säkerställa att skolan även i fortsättningen håller samma höga standard. När du sedan är färdigutbildad personlig tränare har du som PT rätten till att bli licenserad.

Allt fler arbetsgivare men även klienter börjar få upp ögonen för fördelarna med att ha en oberoende licens. Den ger dig som PT vetskapen att din kunskap är av högsta klass. Samtidigt vet arbetsgivare och även kunder att de kan lita på dina kunskaper och din kompetens. Kort sagt är den nya Frisk-licensen en win-win-win. 

Inte konstigt att allt fler gym numera kräver att du som PT ska ha en Frisk-licens!

Större förväntningar från kunder

Du har säkert inte missat att träningstrenden är mer än bara en trend. Träning, motion och välmående är här för att stanna.Allt fler förstår vikten av att ta hand om sin kropp och träna. Med detta intresse höjs även kompetensen och kraven hos dina kunder. Det gör att det ställs högre förväntningar på dig som PT och dina kunskaper.

En grym PTs arbete består inte bara av att träna människor. Det är även att vägleda och lära dina klienter att träna rätt och undvika skador. I din roll som PT måste du därför vara säker på att den kunskapen du besitter och lär ut är korrekt och att den är baserad på lång och beprövad erfarenhet. 

Kom ihåg att möter du dina kunders förväntningar kan du mer än ofta räkna med det dubbla tillbaka. Inte bara kommer du veta att du är en grym PT, du kommer antagligen få ännu fler kunder! Det finns nämligen nästan ingen bättre marknadsföring än en rekommendation från en nöjd kund.

Större konkurrens

Marknaden för personliga tränare växer och blir större. Samtidigt väljer alltfler att utbilda sig till personlig tränare. Med större konkurrens blir den utbildningen du har med dig när du ger dig ut på arbetsmarknaden extra viktig. Ditt diplom kan vara skillnaden från att någon väljer just dig, speciellt om du inte har stor erfarenhet.

Ett enkelt sätt för dig att sticka ut redan från start är att välja en seriös pt-utbildning. Det ger dig en konkurrenskraft som gör det mycket lättare att slå dig in på marknaden. 

För att bli en grym PT måste du ha en stabil grund att stå på. Den grunden är din utbildning. Med rätt utbildning vänder du de större kraven till din fördel och blir en grym PT! 

Vill du bli en grym PT?

Ifall du vill bli en grym PT har vi fyra olika utbildningar du kan välja som alla ger dig alla licenser du behöver. Givetvis får du en PT licens och en Frisk-licens. Förutom det får du dessutom Europe Active licens och blir elevmedlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, ett medlemskap du själv sedan kan förlänga. Tre licenser, ett medlemskap och all kunskap du behöver för att bli en riktigt grym PT! 

Men det tar inte slut där.

Axelsons PT Education är ett välkänt varumärke i friskvårds- och träningsbranschen. Du kan skräddarsy din utbildning så att den passar just ditt schema. Plugga på helger eller välj att bli klar på fem veckor. Bygg på med en kostutbildning eller massageutbildning från Sveriges äldsta friskvårdsskola. Valet är ditt! 

Vi brukar säga att du inte ska kompromissa mellan erfarenhet, kunskap och en modern utbildning. Något du slipper om du väljer någon av våra fyra utbildningar:

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se