Får jag jobb efter min PT-utbildning?

Får jag jobb efter min PT-utbildning?

Publisert: 01.04.2021 KL. 06:15
Av: pteducation

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare.

Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare. Det här är inte bara tomma ord. Vi är så pass säkra på att du kan jobba som PT efter vår utbildning att vi har lanserat Sveriges första PT- utbildning som garanterar dig en arbetsintervju!

Följ med när berättar vi om marknaden, efterfrågan, vad potentiella arbetsgivare säger och framförallt vårt löfte till dig!

Din framtida marknad - Fler än 2 miljoner svenskar

Visste du att över 2 miljoner svenskar (21,6%) är medlemmar på en träningsanläggning? Det gör Sverige till det land i Europa med högst träningsdeltagande räknat per person! En trend som verkar fortsätta att växa.

Intresset kring träning i Sverige är med andra ord stort och verkar vara här för att stanna. Något som även bekräftas av att hela 3% av den europeiska träningsmarknaden omsätts i Sverige. Tre procent  kanske inte låter som mycket men det innebär en omsättning på 838 miljoner Euro bara i Sverige.

Vi överdriver därför inte när vi säger att marknaden för träning i Sverige är stor.

Saknas bra kompetens

Samtidigt som träning, välmående och friskvård har exploderat i popularitet ropas det efter fler pålitliga, kompetenta och välutbildade personliga tränare som aldrig förr.  

Nyligen gick bland annat Sats VD, Sondre Gravir ut och berättade om utmaningen kring att hitta personliga tränare. Ett problem som är så stort att den populära gymkedjan hindras från att expandera.

Men Sats är långt ifrån ensamma. Fråga bara några av landets ledande gym:

“Vi på Puls & Träning växer och det gör även efterfrågan på personlig träning, vi söker duktiga medarbetare året om” - Hanna Bäckström, Puls och Träning

“Vi har cirka 160 gym i hela Sverige och söker Personliga Tränare till samtliga. Finns det ett Fitness24sevengym på din ort söker vi dig!” - Hanna Edman Fitness24sveen

“Actic söker tillskott till vårt team inom personlig träning” - Christoffer Hulthén, Actic

“NordicWellness söker nu PT:s till hela Sverige” - Linus Högberg, NordicWellness

Kort sagt saknas det bra kompetens i branschen samtidigt som efterfrågan ökar. Det här behovet av nya personliga tränare är en av anledningarna till varför vi skapade vårt unika och populära arbetsmarknadstorg och varför vi nu som första skola infört en arbetsintervju-garanti till alla våra elever!

Sveriges första arbetsintervju-garanti

Många utbildningar skryter om hur bra de är men oftast är det mycket snack och liten verkstad när det väl kommer till kritan. När vi på Axelsons PT Education säger att vi tycker att vår PT-utbildning är bäst i Sverige är det inte bara en massa tomma ord. 

Vårt arbetsmarknadstorg och nu Sveriges första garanti till en arbetsintervju för PT elever sätter våra ord till handling. Vi är så pass säkra på att vår utbildning håller den högsta kvalitén i branschen att vi lovar att ordna intervjun till dig som är elev här. 

Vårt löfte: Arbetsmarknadstorget hjälper dig att knyta kontakten med en mängd olika arbetsgivare. Skulle du mot förmodan inte få en intervju lovar vi dig att vi fixar en åt dig - Så säkra är vi!

Vi finns med dig från start till mål

Din utbildning är bara början på din PT-resa. När du är färdigutbildad och licenserad PT säger de flesta utbildningar tack och hej! Men vi vill inte bara ge dig en fantastisk utbildning, vi vill att du verkligen ska lyckas som PT. Det är därför vi lägger större vikt i att vara med på hela din PT-resa - från start till mål!

Innan utbildningen

Redan innan du börjar plugga det vill säga så fort du anmält dig till en av våra utbildningar får du en personlig kontakt. Har du frågor, funderingar, idéer eller behöver du hjälp finns vi här för dig innan du ens satt igång! Tveka inte heller att höra av dig om du undrar något även innan du registrerat dig.

Under utbildningen

Under utbildningen får du lära dig av några av Sveriges mest erfarna och bästa lärare inom träning och hälsa. Givetvis får du stöd och vägledning under tiden så att du känner dig trygg i din nya roll som PT. Utbildningsmaterialet som du hittar online är branschledande och uppdateras ständigt. Efter din utbildning har du obegränsad tillgång till det så du alltid kan uppdatera dina kunskaper!

Efter utbildningen

Det är i det tredje och sista steget vi valt att gå extra långt för att hjälpa dig. Förutom det självklara, det vill säga att du blir en licenserad PT går vi extra långt och hjälper dig ut på arbetsmarknaden. 

 

Vi går ett steg längre - Unikt för PT Education:

Det är mycket som gör vår utbildning speciell. Men tre saker som absolut är unika hos oss efter att du är klar är:

1. Vårt arbetsmarknadstorg där du får direktkontakt med arbetsgivare i hela Sverige.

2. Vår arbetsintervju-garanti. Vi lovar att fixa en arbetsintervju ifall du inte gör det själv. 

3. En egen, personlig hemsida. Alla som vill får även en egen hemsida.

För att sammanfatta

Var femte svensk är redan medlem på någon form av träningsanläggning. Ännu fler är intresserade av hälsa, friskvård och träning. Samtidigt behöver arbetsgivare duktia personliga tränare över hela Sverige.

Vi erbjuder vad vi tycker är den bästa PT-utbildningen och tillskillnad från andra kan vi bevisa det. Vi är så säkra på att du kan få ett jobb som PT att vi lovar dig att ordna en arbetsintervju om du själv inte lyckas! 

Läs Mer:

Läs mer om våra olika PT utbildningar - Du kan plugga på distans eller välja en intensivutbildning. Dessutom kan du bygga på med massage eller kost! 

Vill du istället höra vad våra gamla elever och lärare säger gör du det under Stories.

Missa inte heller våra artiklar där du hittar massa av grym information om träning, kost och mycket, mycket mer!

 

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se