Mental Tränare, steg 1

Med fokus på mental hälsa är målet är att du efter kursen ska känna dig trygg i hur du som PT enkelt kan anpassa programmen utefter dina klienters besvär och deras förutsättningar samt känna dig säker på att det du gör är långsiktigt hjälpsamt, till en bättre hälsa och ökad livskvalité.

Idag pratas det mer än någonsin tidigare om psykisk ohälsa, men trots detta fortsätter den psykiska ohälsan att öka, speciellt bland unga. WHO (Världshälsoorganisationen) har uppskattat antalet drabbade till 350 miljoner människor världen över, och möjligheterna att få hjälp skiljer sig avsevärt länder emellan.

I Sverige har den psykiska ohälsan bland skolungdomar dubblerats sedan 1985, och idag rapporterar 57% av flickor i 15-årsåldern och 30% av pojkar i sommar ålder att de upplevt psykiska besvär minst två gånger de senaste sex månaderna, där depression är den vanligaste typen av psykisk ohälsa. 

Ökningen syns inte enbart hos skolungdomar, utan även antalet sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa har ökat markant, bara mellan 2011 och 2016 var ökningen 159%. 

Alltmer forskning visar att träning kan vara ett fantastiskt sätt att såväl förebygga som behandla psykisk ohälsa, vilket gör att du som PT flertalet gånger kommer träffa klienter med någon form utav psykisk ohälsa (som utav läkare har blivit rekommenderade motion som en del av behandlingen). 

Med målet att göra Sverige till ett hälsosammare land vill vi därför öka kunskapen kring vad du som PT kan göra för att enkelt individanpassa träningen utifrån de besvär och förusättningar din klient har, så att du kan känna dig trygg i att det du gör är långsiktigt hjälpsamt och bidrar till en bättre hälsa och ökad livskvalité.  

Notera att kursen är en vidareutbildning för Personliga Tränare och kräver att du har en licens från en FRISK-certifierad (www.ptutbildning.se) PT-utbildning. Notera även att kursens syfte inte är att du ska behandla psykisk ohälsa, utan att lära dig hur du efter en läkares rekommendation om ökad motion levererar den bästa tänkbara träningen för att få de vetenskapligt bevisade positiva effekterna. 

Nu SEK 498,- i rabatt
Från36 kronor i månaden
Pris 1 992 ,- inkl. moms
Pris 1 594 ,- exkl. moms
Ordinarie pris: 2 490,-

Betalning

För att alla ska kunna förverkliga sin dröm om att jobba med träning och hälsa erbjuder vi flera flexibla betalningsalternativ. Du kan antingen välja att få din kursavgift på 1, 2, 3 eller 5 fakturor som skickas direkt från oss en gång i månaden med första betalningen 30 dagar innan utbildningsstart, eller att delbetala upp till 70.000 kronor helt räntefritt i upp till 24 månader (eller 72 månader med ränta) hos Human Finans.

Önskar du delbetala en del av kursavgiften och betala resterande del själv? Inga problem! När du väljer delbetalning får du en faktura på kursavgiften mailad från oss, på denna hittar du de uppgifter du behöver i ansökan till Human Finans. Du väljer i ansökan själv vilket belopp du önskar delbetala, och betalar in resterande del med uppgifterna från fakturan vi mailat.

Läs mer om delbetalning hos Human Finans genom att trycka på “Läs mer” nedan!

Nu SEK 498,- i rabatt
Från36 kronor i månaden
Pris 1 992 ,- inkl. moms (1 594 ,- exkl. moms)
Ordinarie pris: 2 490,-
Axelsons

Varför välja Axelsons PT Education

Axelsons är unikt i den meningen att ingen i Sverige eller Norden har den erfarenhet kring utbildning inom friskvård som vi har. Den här erfarenheten har vi använt och skapat en ny, modern utbildning i världsklass.

Vi på Axelsons PT Education har utvecklat vår utbildning för att optimera chanserna till en lyckad karriär som PT. Vi vill att du som tränare ska få bra lön och utvecklas inom yrket, öka mervärdet för kunden och bidra till att branschen växer. Genom ett nära samarbete med träningsanläggningar runt om i både Sverige och Norge kan vi koppla ihop dig med din framtida arbetsplats.

Lärare och Föreläsare

Vi kan erbjuda de bästa möjligheterna och den bästa utbildningen tack vare våra lärare och föreläsare. Vi vill att du ska få de bästa möjligheterna till att lyckas därför har vi samlat ihop vad vi anser är det bästa lärareteamet som finns. Du kommer att få lära dig av de bästa lärarna som finns inom: Personlig träning, sjukgymnastik, naprapati, kiroprakti, osteopati, näringsfysiologi och massage.

  • Personlig träning
  • Sjukgymnastik
  • Naprapati
  • Kiroprakti
  • Osteopati
  • Näringsfysiologi
  • Massage

Förutom det kommer du kunna lära dig massor från idrottsmän och -kvinnor samt de bästa fystränarna som finns.

Det är bland annat våra lärare som gör att vi erbjuder en unik utbildning av svårslagen kvalité. All deras kunskap kan du ta del av i intima lektioner där du kan ställa frågor och utnyttja all potential. Du kommer att under utbildningen alltid känna stöd och att du bygger kunskap för att lyckas som PT.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information och för att få svar på dina frågor kring utbildningen och anmälan.

08-545 459 00
om du undrar något eller

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se