SPA-utbildning

SPA-utbildning

Publisert: 16.03.2021 KL. 11:35
Av: pteducation

När vi tänker på ett SPA så är det för det mesta sköna kroppsbehandlingar som poppar upp på näthinnan. Det är en njutning av få en SPA-behandling men inte mindre viktigt är den hälsa som behandlingen ger. En SPA-terapeut erbjuder friskvårdsbehandlingar som känns sköna för kropp och själ. Är du intresserad av SPA och hudvård så kan du lära dig allt du behöver på Axelsons SPA-utbildning

vad gör en spa terapeut

Vad gör en SPA-terapeut?

En bra SPA-terapeut har många strängar på sin lyra. Alla dessa strängar är till för att hjälpa människor att må bättre. Det kan innebära ett en person ges massage, välgörande ansiktsmask och behandling med hudprodukter medan en annan person får en specifik typ av massage och aromaterapi.

Med en SPA och hudterapeut utbildning från Axelsons kan du jobba på egen hand eller få anställning på ett SPA. De finns ett stort behov av duktiga SPA-terapeuter i Sverige eftersom allt fler har ett ökat behov av behandlingar som drar ner på stressen.

vem passar som spa terapeut

Vem passar som SPA-terapeut?

Om du tycker om att träffa olika slags människor och tycker att det skulle kännas bra att hjälpa andra att må bättre så kan jobbet som SPA-terapeut passa dig. Du bör ha ett genuint intresse för friskvårdsbehandlingar.

SPA-behandlingar kan vara allt från inpackningar till skrubbar och välgörande massage. Det rör sig om sköna behandlingar som kräver både kunskap och ett vidare intresse. Jobbet är aktivt och varierat. Detta särskilt när du har en hud och spa terapeut utbildning i ryggen och kan ta hand om många olika typer av behandlingar.

Oavsett om du vill jobba i egen regi eller vill bli anställd så är det viktigt att du har en utbildning att visa upp. Det är något som kunder vill se eftersom det känns tryggt att veta att händerna som utför behandlingen vet vad de sysslar med.

spa utbildning teori och praktik

Axelsons SPA-utbildning varvar teori med praktik

En mycket bra SPA-terapeut utbildning är den som Axelsons erbjuder. Det här är en hud spa terapeut utbildning med mycket smart upplägg. Du kan välja att studera mest på distans eller att vara på skolan mer.

Axelsons SPA utbildning inkluderar teori och praktik på ett väl genomtänkt sätt. Det här betyder att utbildningen ger dig den säkerhet du behöver som SPA-terapeut. Du lär dig teorin bakom olika behandlingsformer såväl som hur de ska utföras.

Axelsons SPA hudterapeut utbildning kan enkelt kombineras med andra friskvårdsutbildningar som:

 • Massageterapeut
 • Fotterapeut
 • Ekologisk hudvårdsterapeut

Axelsons är mycket noga med närvaro och att du får godkänt på prov. Detta oavsett om du tar spa terapeut utbildning distans eller inte. Det här är viktigt för att du inte ska missa något och verkligen vara redo att börja jobba när du väl har fått ditt diplom från skolan.

Något som verkligen utmärker Axelsons Spa terapeut utbildning i Stockholm och andra städer är att den ger dig allt du behöver på kort tid. Dessutom är utbildningen kostnadseffektiv. Du väljer själv om du vill gå utbildningen på fulltid eller om du hellre väljer veckoslut för att lära dig praktiken.

Om du till exempel letar efter en hud och spa utbildning Landskrona kan erbjuda men inser att Axelsons distansutbildning i Malmö blir ett bättre val för dig så är det ju fullt möjligt.

hud spa terapeut utbildning

Lär dig utföra olika SPA-behandlingar

Vad kommer du att lära dig under din SPA-utbildning på Axelsons? En hel del! Axelsons spa utbildning Stockholm och fler svenska städer har inkluderar till och med svensk klassisk massage!

De klassiska SPA-behandlingarna varvas med viktig kunskap om hur man vårdar sinne och kropp. Men just det att den som får diplom från Axelsons också klarar av en hel- eller delkroppsmassage i friskvårdande syfte är något som är eftertraktat.

Under utbildningen kommer du att lära dig behandlingar som:

 • SPA-massage med aromatiska oljor
 • Peeling för huden
 • Inpackningar för huden
 • Behandlingar som verkar muskelstimulerande
 • Lymfmassage
 • Hot stone behandlingar
 • Rengöring av ansikte samt massage
 • Marknadsföring
 • Kundhantering
 • Sälj

Du kommer också att lära dig viktiga saker som hjärt- och lungräddning och HLR. Det är sådant som du bör kunna när du ska jobba med människor. Detta oavsett om du kommer att jobba i egen regi, som frilans till existerande klinik eller inom sjukvården som anställd friskvårdsterapeut.

Delarna med sälj, marknadsföring och kundhantering är också viktiga. Då du planerar att ta spa pedikyr utbildning och sedan öppna egen klinik måste du ju veta hur du ska driva den på ett effektivt sätt. Även den som kommer att söka jobb på klinik eller som vill jobba på spa utbildning behöver ju lära sig mer om marknadsföring och presentation.

spa terapeut utbildning heltid eller deltid

SPA-utbildning distans eller på heltid

Med Axelsons så väljer du själv hur fort du vill bli klar med din utbildning. Om du är ute efter en SPA utbildning distans har du hittat rätt. Det går nämligen bra att ta kursen på helgerna. Därmed måste du inte ta en spa terapeut utbildning Åre har om du inte tycker att den verkar bra. Det går ju att pendla till en annan stad för att få utbildningen med Axelsons!

En spa och hudterapeut utbildning distans innebär förstås att du måste vara motiverad och sköta dina hemmastudier på ett bra sätt. Det blir ju fortfarande prov och dessa ska du studera inför.

Om du kan ta utbildningen på plats kan du vara klar på kortare tid. Heltidsutbildningen håller ett mycket högt tempo och du får vara beredd på att studera en hel del även på fritiden.

Heltidsutbildningen från Axelsons

Denna utbildning till SPA-terapeut med svensk klassisk massage ges på vardagar. Det rör sig om 270 timmars undervisning med lärare på skolan. Du kommer att få lära dig teori och får hands on praktisk erfarenhet på skolans elevklinik.

Utöver grundtimarna så tillkommer det också 40 timmars extern praktik i massage. Lägg till detta de timmar som du får lägga på hemmastudier så vet du på ett ungefär hur mycket tid denna SPA-utbildning kommer att kräva.

Deltidsutbildningen från Axelsons

Deltidsutbildningen ges som nämnt på helger och den ger dig 240 timmars praktiskt undervisning på skolan med lärare. Utöver detta så kommer du att behöva finnas tillgänglig för 21 timmars fjärrundervisning som läggs på 7 olika tisdagsförmiddagar.

Du förväntas lägga 70 timmar på extern praktik och den ska styrkas med handlingar som skolan ser över. Det här är en mycket bra spa och hudterapeut utbildning distans som gör att du på kort tid kan få ditt diplom. Men det gäller att vara väl motiverad för att klara kursen med detta upplägg.

Vem kan utbilda sig till SPA-terapeut på Axelsons?

För att du ska kunna ta en SPA-terapeut utbildning på Axelsons måste du ha en slutförd gymnasieutbildning i ryggen. Alternativt ska du vara minst 20 år gammal och ha 2 års arbetslivserfarenhet. Det är också viktigt att ha minst godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att jobba som hudterapeut eller massör. Om du har en utbildning inom någon typ av friskvård kan det vara en fördel men det är inget måste. Axelsons erbjuder även extra kurser för dig som vill lägga till mer så att du till exempel får en komplett spa fotvård utbildning.

Vad kan du göra efter avslutad SPA-utbildning?

När du har fått diplom från Axelsons har du många vägar att gå. I och med att det här är en välrenommerad utbildning så kan det bli lite lättare att söka jobb som frilans med Axelsons namn på diplomet.

Om du känner att du vill bygga på kan du komplettera din SPA-utbildning för att till exempel bli diplomerad friskvårdsmassör. Det finns påbyggnadskurser på några dagar där du lär dig nya massagetekniker och annat som gör att du utökar ditt arbetsområde.

Allt är möjligt med Axelsons så även om du redan nu jobbar som SPA-terapeut kan det vara väl värt att se på de kurser som de erbjuder den som söker spa terapeut utbildning i Umeå eller andra städer för att kunna plugga på distans eller direkt i Axelsons lokaler.

spa utbildning

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se