Massageutbildning – 3 tips på spännande massagekurser

Massageutbildning – 3 tips på spännande massagekurser

Publisert: 18.09.2020 KL. 11:50
Av: pteducation

Drömmer du om att bli professionell massör eller känner du mest att det vore roligt att kunna massera nära och kära på riktigt? Förutom att vi på PT Education erbjuder ett paket där du blir licenserad PT och Friskvårdsmassör så väljer många av våra elever att testa på en massageutbildning.

Vi har startat en liten Här ska vi se på 3 spännande massagekurser varav en är en massageutbildning på distans som ger grunderna i massage. Den passar perfekt för dig som vill testa på massage och vill kunna massera nära och kära. Vi ska också se lite på varför det kan vara klokt att ta en grundläggande massageutbildning oavsett om du siktar mot att jobba som massör eller inte.

Utbilda dig till PT och friskvårdsmassör

Varför ska du ta en grundläggande massageutbildning?

Massagen är idag hyllad som en teknik som kan göra oss så mycket gott. En enkel massage verkar inte bara avslappnande. Den kan faktiskt fungera förebyggande mot problem till följd av spändhet. Dessutom kan den minska på stressen vi upplever i våra liv och det är förstås något som kan göra stor skillnad både för den fysiska och den mentala hälsan.

Du kan ha flera skäl till att vilja ta en bra massageutbildning:

  1. Du funderar på att bli professionell massör men vet inte riktigt om det här är ett jobb som passar dig. Genom att ta en grundläggande massageutbildning får du bättre inblick i vad jobbet innebär.
  2. Du känner att det vore roligt att kunna skämma bort familj, partner och vänner med en riktig massage och med ett gott självförtroende.
  3. Du vill jobba som massör och söker efter Sveriges bästa massageutbildning för att kunna göra ett helt fantastiskt jobb.

Det är förstås viktigt att du väljer rätt typ av utbildning för att få de resultat som du är ute efter. Du kan finna massageutbildning i Stockholm såväl som i andra svenska städer som är perfekt för hemmabruk såväl som kurser som ger dig diplom så att du kan jobba professionellt.

Här nedan ska vi ta en titt på tre populära massagekurser från Axelssons. Axelssons brukar kallas för “the Home of Swedish massage” då skolan populariserade den svenska massagen i Sverige och runt om i världen. Ungefär hälften av Sveriges alla massörer är utbildade på Axelsons och massageutbildningarna är professionella och det oavsett om du bara vill bli duktig på hemmaplan eller om det här är ditt drömyrke.

Testa på eller bli proffs på massage

3 populära massagekurser och utbildningar från Axelssons

Massage till husbehov

Nästa gång någon du känner säger att de upplever lite stelhet eller känner sig stressade kan du erbjuda en massage som gör stor skillnad! Med kursen Massage till husbehov lär du dig grunderna i hur man masserar på riktigt. På den här kursen går du på skolan i två dagar under en helg i Stockholm eller Göteborg.

Den här kursen lär dig hur du ger en skön och effektiv massage. Den tar två dagar och ges av professionella massörer. I och med att du får korrekta grunder kan det här också vara ett bra val för dig som inte är säker på om jobbet som massör är rätt för dig.

Du kommer på kort tid att lära dig färdigheter som du sedan kan dra nytta av för resten av livet. Detta oavsett om du sedan väljer att ta en längre utbildning för att bli professionell massör eller inte. Det här är en Axelssons massageutbildning i Göteborg och Stockholm så du får eventuellt se på möjligheter till övernattning för att ta den.

Massagens grunder – massageutbildning på distans

En annan mycket bra massageutbildning för icke-professionellt bruk är Massagens grunder. Det är en prova-på-kurs som ges av en utbildad kiropraktor som även jobbar som massageterapeut och personlig tränare.

Kursen ger dig grunderna i klassisk svensk massage. Innehållet passar precis alla och när du har tagit kursen kommer du att kunna ge en skön och effektiv massage. Kursen är också ett bra val för dig som funderar på en seriös massageutbildning men som först vill se hur det är att massera på riktigt.

En stor fördel med denna grundkurs i massage är att den ges online. Därmed är det en mycket bra massageutbildning i Malmö, Örebro och i alla andra svenska städer! Kursen gäller för 6 månader vilket ger dig gott om tid att ta den i den takt som passar dig bäst.

Friskvårdsmassör

Du kan också välja att ta en längre utbildning och bli professionell friskvårdsmassör. Om du utbildar dig till PT hos oss finns möjligheten att läsa till Friskvårdsmassör och PT i ett pake.t Det här är en massageutbildning i Göteborg och Stockholm där du lär dig klassisk massage. Utbildningen ger dig djupa  kunskaper i den svenska klassiska massagen och gör att du kan arbeta som Friskvårdsmassör när du är klar.

Givetvis finns det även möjlighet att vidareutbilda dig på skolan. Hela massageutbildningen består av tre delar:

Steg 1: Friskvårdsmassör

Steg 2: Massageterapeut

Steg 3:Medicinsk massageterapeut

Det går som sagt att bra att ta en del eller alla tre stegen av utbildningen. Om du från start väljer att ta alla delar får du ett bättre massageutbildning pris. Ju fler delar du tar desto mer kunskap kommer du att ha. Med del 3 blir du riktigt duktig och kan även ta hand om lite svårare såväl som akuta besvär.

Vilken massageutbildning passar mig

Vilken utbildning kommer att passa dig bäst?

Vilken massageutbildning du ska välja beror på vad du är intresserad av och vad målet med kunskapen är. Om du fortfarande inte är helt säker på om du verkligen passar som massör är en “prova-på” kurs att rekommendera.

Även om du sedan inte går vidare med fler steg eller en komplett kurs för att jobba som massageterapeut så har du stor nytta i vardagen av att veta hur man masserar. Det är en liten investering för att se om det är något för dig. Det värsta som händer är att du lär dig grunderna i att massera vilket dina nära och kära kommer uppskatta!

Under en längre kurs kommer du att lära dig mycket mer om folkhälsa och medicin. Det är ämnen som får stor betydelse för hur du fortsatt kan jobba med massagen som ditt verktyg. Många som tar massageutbildning från Axelssons går sedan vidare för att öppna egen praktik med unik inriktning. Det är en möjlighet som kanske också kommer att passa dig.

Fortfarande osäker? Träffa våra elever

Om du fortfarande känner dig osäker kan du komma och träffa våra elever och lärare genom att gå på en elevbehandling. Då slår du två flugor i en smäll. Du kommer må bättre och du kan träffa elever som utbildar sig nu och deras lärare. Det är nämligen så att på Axelsons har alla elever praktik dit du kan gå och få en härlig massage till ett kraftigt rabatterat pris under uppsikt av Axelsons duktiga lärare. Där kan du passa på och ställa frågor om utbildningen och själv se hur det kan se ut om du skulle vilja utbilda dig. Elevbehandlingarna är tillgängliga i både Stockholm och Göteborg och du kan läsa mer om de här: billig massage Stockholm och här billig massage Göteborg.

Kan alla utbilda sig till massörer?

Om du har ett intresse kan du med största sannolikhet utbilda dig till massör. Viss medicinsk kunskap och teori ingår. Men när du får hands-on utbildning och har duktiga instruktörer som förklarar så kommer du att förstå och komma ihåg.

Ett grundläggande intresse för friskvård och massage är en förutsättning för att du ska tycka att det är roligt att lära dig hur man masserar. Med utbildningar som de som Axelsson erbjuder är det dock inga krav på förkunskaper för att kunna komma igång med en grundläggande massageutbildning.

Hur mycket kostar en massageutbildning

Hur mycket kostar en massageutbildning?

Massageutbildning pris beror på flera saker. Om du letar efter gratis massageutbildning ska du komma ihåg att du får det du betalar för. Även om du känner någon som kan visa dig hur man masserar på riktigt är det inte samma sak som att få ett diplom från ett institut med utbildade lärare.

Se också på möjligheten till att få ett lägre pris om du tar en längre kurs. Det kan bli billigare att ta massageutbildning på distans. Det här kan fungera mycket bra om du bara vill ha grundläggande kunskaper. Det kan dock vara att föredra att även få hands-on instruktioner och vara på samma plats om instruktören.

En grundkurs på två heldagar med en duktig lärare kostar strax över 3000 kr som du kan ta på avbetalning. Onlinekurser brukar överlag vara lite billigare och du kan gå en bra introduktionskurs för cirka 2000 kr. När det kommer till en utbildning som ger dig rätt kunskaper och diplom kostar det mer. Efter en sådan massage yrkesutbildning kan du börja jobba som massör. Du får fundera lite på syftet med att ta kursen och vad du tycker det är värt att kunna massera på riktigt.

Läs mer om alla utbildningar och kurser inom massage

Summering

Du kan utbilda dig till hemmamassör eller ta en professionell massageutbildning för att jobba som massageterapeut. En massageutbildning online kan vara allt som krävs för att du sedan ska kunna massera vänner och familj på ett professionellt sätt. Vill du jobba som Friskvårdsmassör krävs det förstås lite mer.

Axelssons massageutbildningar är väl varierade och ett bra val för dig som är ute efter grundläggande kunskaper såväl som för dig som vill jobba som massör. De finns online såväl som lokalt i Göteborg och Stockholm.

Kanske bör du överväga en massageutbildning intensivkurs där du lär dig grunderna och snabbt kan ta reda på om yrket passar dig. Eller så satsar du genast på en professionell utbildning som ger dig kunskaperna som krävs för att kunna jobba som anställd massör eller för att dra igång egen verksamhet.

Sist men inte minst vill vi även påminna dig som både är intresserad av träning att spana in vårt utbildningspaket där du blir Lic. personlig tränare och Friskvårdsmassör på en gång!

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se