Axelsons Institute

Axelsons Institute

Publisert: 05.06.2020 KL. 09:25
Av: pteducation

Axelsons Institute är Nordens största och äldsta skola inom friskvård. Som elev på PT Education får du upp mellan 20 och 50 procent rabatt på produkter och behandlingar som de erbjuder.

Följ med när vi berättar mer om Axelsons, inflytandet i Sverige, utbildningar idag och vad du som elev får!

Axelsons Institute

Historia 

Axelsons Institute har varit ledande inom friskvård i Sverige och Norden i över 60 år. Historien börjar 1962 då skolans grundare Hans Axelsons Sveriges startade Sveriges första renodlade massageutbildning för att sedan 1963 starta landets första fotvårdsutbildning. Sedan dess har Axelsons varit en ledande aktör och populariserat friskvård och kroppsterapier i Sverige och Internationellt. 

Styrketräning

Axelsons och Styrketräning

Idag har skolan en mängd olika yrkesutbildningar inom flera olika områden där bland annat vår nya PT utbildning ingår. Även om PT Education är ett nyare samarbete med AFPT som startades 2018 är styrketräning inget främmande för Axelsons Institute. 

Hans var nämligen en av de första att öppna ett gym i Sverige. Faktum är att det var så tidigt att ordet gym inte användes utan det kallades för träningsstudios. 1964 öppnade Hans Wiking Träningsstudio i Malmö och ett år senare öppnade han även en träningsstudio i Stockholm. 

Det kan vara svårt att föreställa sig det idag då det finns så många olika gym nästan på varje gathörn men då saknades det mycket kunskap kring fördelarna med styrketräning hos människor generellt och 1970 stängdes träningsstudiorna ner. 

Idag driver varken Axelsons eller PT Education några gym. Men den nytänkande inställningen och pionjärsandan lever kvar än idag. Du hittar den i våra utbildningar och bland våra lärare både på PT Education men även på de utbildningar du hittar på Axelsons Institute. Med andra ord oslagbar erfarenhet blandat med nytänkande och moderna utbildningar.

Utbildningar på Axelsons

Axelsons Utbildningar

På Axelsons hittar du utbildningar inom en mängd olika områden som alla fokuserar på inre och yttre välbefinnande. Vi kan dela in dem i följande delar:

  • Massage - Många förknippar Axelsons med massage och massage med Axelsons. Ungefär hälften av alla Sveriges massörer är utbildade på Axelsons som varit ledande i att sprida den svenska massagen i hela världen. 
  • Medicinsk Fotvård - Populär Yrkesutbildning som hjälper bland annat mot diabetes, psoriasis, reumatism och kan förebygga svårläkta sår, felställningar eller till och med amputation. Den medicinska fotvården är en del av sjukvården och räknas inte som friskvård.
  • SPA & hudvård - Unika och moderna yrkesutbildningar där du kan bli SPA- och hudterapeut eller vidareutbilda dig i de eftertraktade kurserna.
  • Kroppsterapier - Akupressur och zonterapi är båda behandlingsmetoder med tusentals år på nacken. Axelsons erbjuder moderna utbildningar i dessa naturliga och effektiva behandlingsmetoder.
  • Yoga - Axelsons har några av Sveriges populäraste utbildningar till yogalärare. Många går utbildningen för att bli lärare medan andra gör det för att få fördjupade kunskaper och må bättre själva.
  • Onlinekurser - Ett nyare inslag på Axelsons är alla onlinekurser som sträcker sig från testa-på- kruser till hela utbildningar.
  • Träning kost och coaching - Enligt oss själva Sveriges bästa PT utbildning med alla licenser du behöver och Sveriges bästa lärare! Läs mer här: PT utbildning.

När du utbildar dig på PT Education blir du expert på träning. Du kan även fördjupa dina kunskaper på en gång och bli licenserad kostrådgivare eller friskvårdsmassör. Vill du däremot fortsätta din utveckling, fördjupa din kunskap och samtidigt kunna erbjuda ännu fler tjänster kan du givetvis göra det på Axelsons. 

Elevbehandlingar

Axelsons Elevbehandlingar

Något som blivit väldigt populärt har blivit Axelsons elevbehandlingar. Där kan vem som helst komma och till ett mycket lågt pris få en elevbehandlinga i de flesta behandlingsmetoder som undervisas på skolan. All behandling sker såklart under sakkunnig handledning och är en win-win situation där eleven kan praktisera sina kunskaper och få erfarenhet och där du får en högklassig behandling till ett reducerat pris. 

Idag kan du få gå på en elevbehandling behandling i:

Göteborg
Axelsons Institute – Göteborg, Odinsgatan 28.

Stockholm

Axelsons Fotvårdsskola – Stockholm. Gästrikegatan 17.

Axelsons Institute – Stockholm. Medborgarplatsen 3.

Rabatt

Erbjudande

Som elev på PT Education kan du ta del av erbjudanden ingen annan kan. I dagsläget får du rabatt både på webshopen och på elevbehandlingarna som Axelsons erbjuder.

50% Rabatt på alla elevbehandlingar (förutom Hud/SPA-behandlingar).

20% Rabatt på elevbehandlingar inom Hud/SPA-behandlingar.

20% Rabatt på alla produkter i Axelsons Webshop

Har du några frågor eller funderingar kring Axelsons Institute kan du gå in på deras hemsida. Där hittar du en mängd information om alla utbildningar, en grym support och en mängd inspirerande artiklar!

Missa inte heller vår artikel om Axelsons SPA & Skin Clinic där du får 25% rabatt på behandlingar och produktsortiment. Läs artikeln här.

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se