Klicka för ljud

KAN VI HJÄLPA DIG?

KAN VI HJÄLPA DIG?

Frågor och svar

Utbildningen

Vad kostar utbildningen?

Utbildningen kostar 66 125 kronor oavsett om du väljer standardupplägget över 6 månader eller intensivupplägget på 5 veckor. Utöver det kan du välja till utbildningen till Lic. Kostrådgivare alt Friskvårdsmassör om du vill rikta in dig på något utav dessa områden. 

Tillsammans med Klarna och Human Finans kan du dela upp betalningen upp till 24 månader räntefritt (upp till 70 000 kronor).

Läs mer här

Erbjuder ni delbetalning?

Tillsammans med Klarna och Human Finans kan du dela upp betalningen upp till 24 månader räntefritt.

Läs mer här

Hur lång är utbildningen?

Vi har två utbildningsupplägg som båda består av 168 timmar lärarledd undervisning. Standardvarianten är fördelad på 8 helger under 6 månaders tid, som vardera utgör ett eget studieblock. Detta upplägg är perfekt om du jobbar eller studerar samtidigt som du utbildar dig, men har även fördelen att ger ordentligt med tid för repetition. Vart och ett av dessa har en varaktighet på 21 timmar. Du förväntas även ägna dig åt hemstudier, ca 300 timmar. Ett block fördelas på fredag (16-21), lördag (8-17) och söndag (8-17).

Väljer du vårt intensivupplägg sker samma utbildning på fem veckor (mån-fre, 8-17), ett strålande alternativ om du satsar på ett karriärsbyte efter sommar/vinter-uppehåll. 

Har ni någon åldersgräns?

För att utbilda sig till Personlig Tränare hos oss behöver man ha fyllt 18 år. 

Var finns ni?

För oss är det otroligt viktigt att du som student kan fokusera 100% på utbildningen och inte hur du ska ta dig dit, vi strävar därför alltid efter att hitta centrala platser att hålla utbildningen på. I Stockholm hittar ni oss på Gästrikegatan 12 vid St Eriksplan, du kan planera din resväg HÄR

Vad ingår i priset?

I priset får du fri tillgång till vår digitala plattform där du hittar allt studiematerial du behöver till utbildningen. Materialet utvecklas och uppdateras löpande i takt med att nya upptäkter görs och nya studier släpps, och är framtaget i samarbete med Norska AFPT. Materialet har genomgått såväl nationella som internationella instanser som en del av vår kvalitetssäkring. Vi på Axelsons PT Education är av åsikten att kunskap inte ska begränsas, och vi har därför beslutat att du som elev har fortsatt tillgång till materialet även efter avslutad utbildning så att du kan repetera och hålla dig uppdaterad. 

Du får 168 timmars lärarledd undervisning i centralt belägna föreläsningssalar/gym, en onlinekurs av Magdalena Bibiki business för PT's (som lär dig som vill starta eget hur du går tillväga), vårt unika arbetsmarknadstorg som ger dig ovärdeliga kontakter med de personer som rekryterar PT's på en mängd både stora och små aktörer, en personlig kontakt hos oss som finns tillhands såväl under som efter utbildningen för de frågor och funderingar som kan uppstå och en egen hemsida (vi står för design och uppläggning av sidan som du sen tar över och med hjälp av en guide kan administrera på egen hand). 

Du får alltså en FRISK-ackrediterad (branschens högsta kvalitétskontroll) och EuropeActive-certifierad (en Europeisk organisation som gör det lättare för dig att få jobb utomlands) utbildning i världsklass! 

Hur anmäler jag mig?

Du kan smidigt anmäla dig på hemsidan genom att trycka på "ANMÄL DIG" på förstasidan, men du kan även anmäla dig via mail genom att maila ditt namn, personnummer, adress, epost, mobilnummer, samt utbildning, startdatum och ort. 

Viktiga frågor inför val av utbildning

Vilken inriktning och kunskapsnivå vill du ha efter din utbildning?

Du har säkert en vision om hur, var och med vem du vill jobba när du har ditt examensbevis i handen, eller så vill du helt enkelt utbilda dig för att du brinner för hälsa och träning utan något konkret mål om att jobba som PT. Oavsett vilket är det en bra idé att fråga dig vad du behöver för att du ska hamna så nära din vision som möjligt. Det finns en mängd utbildningar i Sverige i dagsläget, alla med olika omfattning, kursplan, innehåll, certifiering och pedagogisk kvalitét som därmed kan påverka vilka möjligheter du har efter utbildningen. Axelsons PT Education är en otroligt välrenomerad utbildning och de flesta av våra studenter har fått jobb redan innan avslutad utbildning. 

Vi är stolta över att vara FRISK-ackredierade av den branschorganisation som ställer Sveriges högsta krav på PT-utbildningar, Friskvårdsföretagen. Utöver detta är vi del av EuropeActive som är en Europeisk organisation som möjliggör jobb utomlands då du efter avklarade studier hos oss får en EQF-level 4 certifiering. 

Vi vet att ett praktiskt yrke som Personlig Tränare bäst lärs ut på plats tillsammans med en lärare, och därför är vi stolta över att ha 168 timmars lärarledd undervisning för att du ska ha så bra förutsättningar som möjligt i din fortsatta karriär. Utöver detta är alla våra lärare högskoleutbildade i det ämne de lär ut, alternativt har över 4500 timmars erfarenhet av de praktiska moment de lär ut. 

Väljer du att studera på Axelsons PT Education kan du förvänta dig en personligt anpassad upplevelse. Förutom att du kan välja inriktning (om du till exempel vill fördjupa dig i kost eller massage) har du en personlig kontakt som hjälper dig såväl innan som efter utbildningen med eventuella frågor eller funderingar.

Hur vill du jobba som PT?

Det finns idag många sätt att jobba som PT, du kan vara på ett traditionellt gym, men du kan även välja att vara på mindre PT-studios, crossfitklubbar, boutiquegym, yogastudios eller starta något helt eget. Denna variation ställer krav på att den utbildning du väljer ger dig en såpass bred och gedigen kunskapsbas att du kan hantera träningen oavsett plats. 

En examen från Axelsons PT Education visar att du har god kunskap i funktionell träning, styrketräning, maskinträning, konditionsträning, rehabiliteringsträning samt kost och näringslära. Att du har lärt dig utforma träningsprogram för klienter med särskilda behov, kan utföra såväl styrketester som konditionstester och har en förståelse för rörelseapparatens anatomi, biomekanik och träningsfysiologi. Den visar också att du lärt dig grunderna i motiverande samtal och coaching. 

Dessa principer kan sen användas oavsett var du jobbar så att du kan vägleda i stort sett vem som helst i en individanpassad och säker träning. 

Oavsett hur mycket kunskap du har är en av de absolut viktigaste delarna för dig i din fortsatta karriär att lära dig nå ut till människor att praktisera kunskapen tillsammans med, därför har vi även undervisning i sälj, marknadsföring och entreprenörskap. Hos oss ingår även en specialdesignad kurs i business för PT's som vill starta eget företag i vilken du lär dig allt om de regler och lagar som är relevanta för dig som PT.

Vilken typ av klienter vill du jobba med som PT?

Tycker du att det känns mest spännande att hjälpa människor som behöver en radikal livsstilsförändring, kostplaner, viktminskning, rökstopp eller något helt annat? Tillfredsställelsen man får som PT när ens klienter lyckats skapa nya och förbättrade vanor som leder till en bättre hälsa, ork och livskvalitét är för många av våra tidigare elever anledningen till att de aldrig vill sluta jobba som PT. 

Hos Axelsons PT Education får du naturligtvis alla de kunskaper du behöver för att kunna hjälpa människor som redan tränar på alltifrån motionärsnivå till elitnivå. Nästan hälften av svenskarna i yrkeslivet har en "hälsofarligt dålig kondition" enligt en studie från GIH, så för oss är det viktigt att du ska få den kunskap du behöver för att göra de "inaktiva aktiva" och nå ut till de människor som i dagsläget inte tränar aktivt.  

Hur viktigt är det för dig att lärarna är utbildade i det dom lär ut?

Det är svårt att lära ut något du inte kan, och därför är det för oss på Axelsons PT Education oerhört viktigt att våra handplockade lärare inte bara är högskoleutbildade i de ämnen de lär ut (alternativt har över 4500 timmars erfarenhet av de praktiska moment de lär ut), utan även har en gedigen erfarenhet av att utbilda människor. 

Många av våra lärare undervisar på universistet och högskolor, vissa forskar och andra har flera decenniers erfarenhet av undervisning. Lärarna finns tillgängliga både innan och efter föreläsningen för att du ska kunna få den hjälp du behöver för att ta dig dit du vill. 

Materialet som används utvecklas och uppdateras konstant. Det är framtaget i samarbete med Norska AFPT och har passerat såväl nationella som internationella instanser som ett led i vår kvalitetssäkring.

Hur efterfrågad är utbildningen på arbetsmarknaden?

Träning och hälsa har aldrig vart ett så hett ämne som det är just nu, och det råder inga tvivel om att du är påväg att ge dig in i en bransch som är under kraftig tillväxt. Att anlita en personlig tränare har gått från att vara en lyxvara för kändisar i Hollywood till att nu ses som ett sätt att för gemene man investera i sin egen hälsa. 

Det finns därmed mer arbetsmöjligheter för Personliga Tränare än någonsin förr, och vi är oerhört glada över den dialog vi har med aktörerna i branschen. Utbildningen vi har uppfyller de hårdaste kraven på marknaden och de som rekryterar PT's på arbetsplatserna känner sig trygga i att anställa en PT som är examinerad av oss. Som elev på Axelsons PT Education får du dessutom hjälp att hitta in i arbetslivet genom vårt arbetsmarknadstorg där du får en presentation av såväl stora som små aktörer tillsammans med en personlig kontakt på respektive ställe, du får helt enkelt ta del av alla de kontakter vi knutit under alla år som gått! 

Är det viktigt att utbildningen är känd och har ett gott rykte i branschen?

Idag är det viktigare än någonsin att leva upp till de löften man ger, och aldrig tidigare har möjligheterna att få en inblick i en utbildning innan man väljer vart så stora som de är idag. Detta gör att vi är extra glada över att vi, med anor från 1962, har lyckats bygga upp och behålla ett rykte som en av Sveriges mest seriösa och kvalitativa utbildningsaktörer. 

Fördelen med att välja en skola med denna historik är att de arbetsgivare och klienter du träffar framöver inte behöver fundera och sätta sig in i vilken typ av utbildning du har, utan kan känna sig trygga i att du har fått den kunskap du behöver för att på ett säkert och bra sätt utföra ditt arbete som Personlig Tränare. 

Vad får utbildningen kosta?

Det finns ingen statlig myntidhet som kontrollerar PT-utbildningar, och därmed inte heller någon myndighet som stänger ner utbildningar som inte lever upp till kvalitetskraven. Detta gör att möjligheten finns att utbilda människor på kortare tid, med färre lärare inblandade och utan lokalhyror. Vi välkomnar därför Friskvårdsföretagens FRISK-ackreditering som sattes i bruk sommaren 2019 där det sätts krav på såväl lärarnas kompetens som utbildningens innehåll och längd. Många arbetsplatser ställer nu som krav att de PT's de anställer har just denna ackreditering, vilket du såklart har som examinerad elev från Axelsons PT Education. 

Våra elever påpekar ofta att de efter utbildningen upplever priset som billigt med tanke på den otroligt breda och grundliga utbildning de fått, något som säkert påverkas av känslan av att skolan bidragit till att de haft lätt för att få jobb och känt sig redo när de väl kommit ut i arbetslivet.  

För att göra oss mer tillgängliga har vi slutit avtal med såväl Klarna som Human finans där båda erbjuder räntefri avbetalning på upp till 24 månader (alltså från 2755 kronor i månaden), Läs mer om möjligheterna till räntefri avbetalning HÄR

Vad tycker tidigare elever och vad gör dom idag?

Ett sätt att få objektiv information om en skola är att läsa rescensioner eller prata med någon som tidigare gått utbildningen. Försök ta reda på vad de gillade, vad de saknade, om de hade gjort samma val idag och vad dom tycker du bör tänka på innan du väljer.

Vi är otroligt stolta över våra lärare som elever och har samlat ihop ett antal historier som vi gärna delar med dig. Du hittar dessa under "Stories" i huvudmenyn. 

Är det något du undrar över är du alltid välkommen ringa eller maila oss på [email protected] eller ‭073-236 35 52 så berättar vi mer om hur just vi jobbar!

Vad säger din magkänsla?

I slutändan är vi alla olika och har olika känslor, behov och preferenser. Vissa människor älskar något som andra människor ogillar, och efter att du funderat igenom dina alternativ, sett över dina förutsättningar, läst rescensioner och pratat med skolor tror vi att du någonstans har en känsla av vad som tilltalar dig mest. Vi hoppas såklart att vi får nöjet att träffa dig på skolan och tveka inte på att höra av dig på [email protected] eller ‭073-236 35 52 om det är något vi kan hjälpa till med tills dess! 

Att jobba som Personlig Tränare

Är det lätt att få jobb som PT?

Det finns idag mer arbetsmöjligheter för Personliga Tränare än någonsin förr, och vi är oerhört glada över den dialog vi har med många av aktörerna i branschen. Utbildningen vi har uppfyller de hårdaste kraven på marknaden och vi får ofta höra att de som rekryterar PT's på arbetsplatserna känner sig trygga med att anställa en PT som är examinerad av oss. Som elev på Axelsons PT Education får du dessutom hjälp in i arbetslivet genom vårt arbetsmarknadstorg där du får en presentation av såväl stora som små aktörer tillsammans med en personlig kontakt på respektive ställe, du får helt enkelt ta del av alla de kontakter vi knutit under alla år som gått! 

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se